Shopping på Mallorca

Ön Mallorca är berömd för sin shopping och sin butiksmiljö, särskilt runt Palma, öns huvudstad. Designbutiker och småbutiker finns i området, och på vissa håll går det att pruta ordentligt och göra riktiga fynd med handlarna (och det är en del av det roliga med shoppingen här). Klädbutiker, elektronikhandlare, smyckesbutiker och souvenirshoppar hittas lite överallt. Avinguda Jaume III är en bra shoppinggata. Det gäller även sidogatorna Bonire, Sta. Maria del Sepulcro och Sant Marty.

Det finns en loppmarknad varje lördag morgon i Palma i början av ”Avenidas” och i Campos. På söndagsmorgnarna finns marknader i Binissalem, Consell, Inka och Alcudia.

Marknaderna i de mindre byarna erbjuder lokala produkter – handgjord Mallorcakonst, keramik, lädervaror, med mera, plus frukt, grönsaker, kött och mejeriprodukter. Bönderna säljer också levande djur, kor, hästar, får, höns, ankor och till och med kattungar här! Det är också intressant att observera lokalbefolkningen byteshandel.

Marknaden i Sineu öppnar kl 08:00 och det är mycket bättre att komma dit tidigt eftersom det snart blir fullt med folk. När du har avslutat din shopping och sightseeing kan du alltid välja att äta på en god krog eller restaurang runt torget.

De större butikerna håller i Mallorca regel öppet från 9:00 till 21:00, särskilt i turistcentrum. Siesta gäller i många butiker i Mallorca, så de är stängda mellan 14:00 till 17:00. Flera strandhotellsbutiker är öppna till sent på natten och under högsäsong och de flesta butiker på Mallorca har öppet sju dagar i veckan för att tillgodose turisternas önskningar.

Balearerna är bra för högteknologiska varor, t.ex. kameror och små prylar, eftersom skatten är så mycket billigare! Du hittar dessa butiker över hela ön, men främst på turistorterna.

Kom ihåg, det är aldrig ett brott att förhandla för att få ett bra köp på ön. Njut av shoppingen på Mallorca!