Pollenca

Staden Pollenca ligger i norra delarna av Mallorca Island och bara en 45 minuters bilresa från Palma flygplats. Den gamla staden Pollenca finns bara knappt en mil från Puerto Pollenca, och är utsedd av otaliga människor som en av de mest unika, orörda och pittoreska romerska områdena på ön. Den vackra staden består av imponerande stenbyggnader och smala vägar. Det iögonfallande centrala torget är fullmatad med både lokalbor och turister varje söndag, då morgonmarknaden går av stapeln.

Det är ett under hur Pollenca har kunnat upprätthålla den traditionella mallorcakänslan. Byn bevarar traditioner och historia samtidigt som den visar upp en känsla av elegans och förfining. När du strosar genom gränderna kommer du att bevittna mängder av tysta platser helt utan turistkänsla. En plats att verkligen se är det historiska Calvario med trappor, en härlig plaza och ett perfekt exempel på hur det nya möter det gamla. Det finns också intressanta kaféer och restauranger i området, och de har öppet till sen kväll.

Den hisnande Puig de Maria utgör en spektakulär omgivning och har bidragit till Pollencas utveckling. Panoramaustikten över Puig de Maria är ett berömt försäljningsargument för fastighetsmäklarna området.

Det är inte bara lyxhotell som finns tillgängliga. Här finns även villor och lägenheter att välja mellan om man vill ha en mer exklusiv tillflyktsort under tiden den pittoreska byn upplevs. En del av lägenheterna har mycket imponeranda fasader och pooler. Andra lägenheter med rustik fasad kan rymma ultramoderna bekvämligheter inuti. Beroende på den budget du har, kanske lägenheten kan ha en elegant uteplats, två eller fler sovrum, terrass, komplett kök, tvättstuga och till och med en jacuzzi.

De som semestrat i Pollenca känner en särskilt anknytning till platsen. De kommer gärna åter. Vissa väljer även att bo här permanent, vilket gjort att det skett ett uppsving här på fastighetsmarknaden.