Museum på Mallorca

På Mallorca finns det många lokala museer, ofta i vackra, traditionella byggnader med fantastiska samlingar av fascinerande artefakter och konstverk. Mallorca lockar även internationella museer som tillsammans med lokala aktörer organiserar utställningar i hjärtat av ön.

Här är några av de främsta museerna och konstgallerierna på Mallorca.

Museu de Mallorca

Museu de Mallorca har föremål från den förhistoriska tiden, morisk keramik som nu är ovärderlig, medeltida och barocka målningar, och byggnadsdelar av nu icke-existerande byggnader. Detta museum tros vara det bästa museet i Balearerna och ligger nära Mallorcakatedralen.

Carrer de sa Portella 5, Mallorca

Museu d’Art Contemporani Espanyol

Detta museum visar delar av spansk samtidskonst. Beläget i en imponerande renässansbyggnad,är majoriteten av målningarna och skulpturerna från relativt okända artister, även om museets utställning också visar verk av Pablo Picasso, Joan Miró och Salvador Dali.

Carrer Sant Miquel 11, Mallorca

Museu Krekovic

Detta är Mallorcas Krekovic Museum och är full av många verk av den berömda kroatiska konstnären Kristian Krekovic. Museet invigdes år 1981 och har lyckats samla många intressanta målningar och hantverk från Spanien och Latinamerika.

Carrer de Ciutat de Queretaro 3, Mallorca

Museu Municipal

Inne i tidigare Convent de Santo Domingo (Dominikanska klostret) ligger det kommunala museet som innehåller en enorm samling gotisk konst, arkeologiska fynd och en liten samling av moderna målningar.

Carrer Santo Domingo, Mallorca