Mallorcas parker

Ön Mallorca stoltserar med ett extraordinärt utbud av parker i olika storlekar, både privata och offentliga.

Många parker och trädgårdar ägs av öns adel. Dessa är, oavsett storlek och struktur, säkra platser för mer filosofiska och avslappnade stunder.

Parc Natural Mondrago på Mallorca är ett orört naturområde, känt som en populär plats på ön för att jogga och gå runt i. Saker att se inkluderar en oländig kustlinje, en tallskog, dammar, sanddyner och små vikar, inklusive Mondrago, Calo des Burgit och S’Armarador.

Parc de la Mar i Palma byggdes under 1960-talet och ligger nära den södra sidan av La Seu Cathedral (domkyrkan från 1300-talet).

Denna park erbjuder några fantastiska sevärdheter utmed Palma kustlinje. Abstrakt konst är spridd runt parken, bland annat en jättestor kaklad väggmålning av Joan Miro, den spanska konstnären. Det finns också en berömd båge i parken som fungerar som en påminnelse om Palmas moriska tid när det här var en ingång till den kungliga hamnen. Den närliggande Sas är populär plats för konserter och visar konst.

La Granja Gardens – Esporles

La Granja ligger i en trädbevuxen dal nära Esporles. Gården är full av historia och intressanta prylar (med anor från 1300-talet), inklusive dess vackra trädgård. I centrum av La Granjas trädgårdar är en liten fontän och en grotta.

Jardines de Alfabia – norr om Palma

Den berömda Alfabiaträdgården finns en och en halv mil norr om Palma. Denna magnifika trädgård har morisk arkitektur och citrusodlingar. Extra sevärt är en enorm platan, och doftande rosbäddar.

Botanicactus – Santanyi

Intressanta Botanicactus trädgårdar ligger 6 km öster om Es Pontas Rock och är hemvist för över 400 olika arter av kaktus, däribland några mycket stora och gamla exemplar.

Jardí Botanic Gardens – Soller

Den Jardí Botanic Gardens ligger nära Balearerna Museum of Natural Science, i Soller, en skyddad dalgång. Den vackra, anlagda trädgården innehåller många etablerade plantor som är inhemska på Mallorca och Balearerna.

Jardines Casa mars – Caja Ratjada

Casa mars trädgårdar i livliga Caja Ratjada. Denna hemliga trädgård innehåller verk av kända konstnärer. Turer i trädgården är en förutsättning och bokas genom det lokala Tourism Office.