Mallorcas nattliv

Hur nattlivet ser ut på Mallorca beror helt på var du befinner dig. De södra orterna på Mallorca uppfyller festprissarnas alla önskningar, mycket mer än vad de norra orterna gör. Här finns vägar fullproppade av barer och diskotek, som turisterna och lokalbefolkningen kan välja mellan. Den senaste trenden är att rikta sina blickar mot det brittiska kulturarvet, både i barer och affärer. Faktum är att de flesta klubbar i Magaluf och Palma erbjuder en engelsk känsla.

De norra semesterorterna är mer avslappnade till atmosfären. Här sker nattlivet framför allt i barer och restauranger, där tiden kan spenderas genom att titta på lokalbefolkning och turister samtidigt som du äter en god måltid. De flesta klubbar ligger här i hotellen, så det finns inget behov av att ta sig långväga för att festa.

Els Pirates, som ligger i en av förorterna av Magaluf är en middag och en show i ett, med pirattema. Det här har blivit en av de mest populära attraktionerna i de södra delarna av ön och vänder sig till alla åldrar och nationaliteter. Showen startar klockan 20:00 och pågår till midnatt tisdagar till fredagar mellan april och oktober. På söndagar får bara vuxna se showen. Läs mer på www.piratesadventure.com.

Eftersom turismen är den främsta inkomstkällan för mallorcaborna är det naturligt att det finns mängder av mathak på Mallorca, kaféer, barer, take-away och restauranger. Det är inte heller så konstigt att de flesta restauranger erbjuder en internationell meny. Du hittar det lokala köket i mindre restauranger i byarna inåt landet. Vin, sprit och läsk finns också allmänt tillgänglig, med ett stort utbud av importerade märken.

Från oktober till runt påsk, när de unga festprissarna inte är så många, ser även de södra delarna en förändring i karaktären. Magaluf och Palma Nova jobbar hårt för att locka medelålders par och andra som vill ha en lugn vintersemester. Även vid denna tid väljer de mer livliga musikbarer att stänga under vardagar, och de håller bara öppet under helgerna. Fortfarande har dock många caféer och restauranger öppet under vardagar.

Det är inte bara party som gäller på Mallorca. Hotellen har så god kvalitet att det kan vara avkopplande att njuta av utbudet i minibaren och få chansen att ladda batterierna till nästa festnatt. Eller så tittar du på de filmer som erbjuds via hotell-TV:n alternativt unnar dig lite online poker. Du kanske vinner stort så att du har råd att åka på en Mallorcasemester till. Kvällen efter kan du pröva lyckan på riktiga kasinon.

Det finns gott om möjligheter att få en bra vistelse på Mallorca. Som vi redan har nämnt finns det diskon och barer i överflöd, både dag och natt. Eller både och! Och om du känner att det behövs en annan miljö än Mallorca är det bara att sätta sig på flyg och roa dig i Madrid, Spaniens huvudstad.