Magaluf

Magaluf är en av de främst utvecklade orterna i området Calvias på Mallorca. Denna omtyckta plats ligger på den sydvästra kusten av Mallorca och ligger bara 15 kilometer väster om Palma, och Son Sant Joans internationella flygplats.

Naturligtvis är Magaluf en av de största favoritdestinationerna för några av de tre miljoner turister som Mallorca lockar varje år. Under årens lopp har det blivit en del av resvägen för semesterfanatiker i Europa. Det är en idealisk plats för bar-hopping och man får verkligen inte missa partyna som pågår här, särskilt under högsäsong på sommaren, när de pågår till gryningen.

Magaluf är verkligen en av de platser som kommer i åtanke när det brittiska folket väljer att att resa bort över helgen. Det är trots allt bara två timmar bort med flyg från London, och Magaluf är i närheten av flygplatsen. Dessutom är stränderna på denna plats alltid rena. Det finns också ett rikligt antal hotell i toppklass att välja mellan.

Bortsett från att vara ett populärt resmål för att fira vilda helger i, har det här stället ökat sin popularitet för familjesemestern. Idag finns ett antal klubbar som tillgodoser barn i området, och resebyråerna ser till att innefatta tillgång biljetter till dessa barnställen vid bokningar.

För de som söker den hyperaktiva semestern är den bästa tiden att vara i Magaluf under sommarmånaderna juni, juli och augusti. Dessa är de månader av året då Magaluf är som mest – stränderna är fullbelamrade, och nattklubbslivet är vilt och sprudlar av liv.