Aktiviteter på Mallorca

Det är äntligen sommartider. Längtan efter sol och härliga äventyr har varit lång. Nu är det dags att njuta, här på Mallorca, den perfekta platsen för semester i Spanien. Skäm bort dig själv efter skolans gnet eller den höga arbetsbelastningen på kontoret. Upptäck vad Palma de Mallorca kan erbjuda dig i sommar. Ta del av de tokigaste tipsen här!

Prioritera stränderna. Bli varm och blöt utmed Mallorcas blåa vatten, när du leker på den vita sandstranden, eller bara njuter av att ligga på sanden. Utöva vattensporter med flick- eller pojkvännen och var åskådare av segling i världsklasstävlingar på Baya of Palma.

Missa inte den spänning haven runt dig kan ge. Njut och bli förtjust över HM King´s Cup och Barcelona Trophy, som är en uppvisning av antika och klassiska båtar i augusti. Se upp för internationella Night Tour of Mallorca när spanska motorscykelchampionaten tar vid i september.

Får du ont i halsen av allt skrik och jubel i motorcykelloppet? Det blir inte bättre när du försöker fånga festligheterna i Mare de Deu de la Salut, hedrandet av skyddshelgonet i Palma. Få en högtidlig och tyst stund också, när du går med i mässan och processionen med blommor och frukt.

Du är också välkommen att gå med i några musikaliska evenemang och teaterföreställningar på Mallorca – helt gratis! Sätt upp Nits a la fresca, de svala nätterna, i augusti på din ”att-göra-lista”. Allt sker på Parc de la mars denna augusti. Bli riktigt musikalisk och var en del av Music Festival på slottet Bellver, Paseo por la Artesiana Music Serie på Paseo por la Artesiana och under Palaus sommarkonserter och slappna av med graciösa rörelser och förflyttningar av ballerinor som du hittar när Mallorca Ballets säsong avslutas i februari.

I augusti är det också dags att gå till slottet Bellver för att vara en del av International Summer Seranades. Glöm för all del inte heller Jazz Voyeur Festival, som startar i september månad och som avslutas i november. Allt sker på olika platser i Palma de Mallorca stad.

I september kommer konstälskare trilla baklänges av de magnifika konstverk av spanska konstnärer som visas i La nit de l´art, som kommer att hållas i Palmas museer och gallerier.

Upptäck hemligheterna utmed de gamla gatorna i Palma. Gå en guidad tur i smala och historiska gränder i Palma Monumental och uppskatta skönheten i det förflutna, i sådan kontrast men ändå sida vid sida med et moderna. Om du inte har fått nog än av det roliga i musikens, dansens och konstens tecken, notera att alla nu uppmanas att njuta av Open Air Evening-evenemanget som sker hela sommaren. Loungen på Parc del Mar, Bellver Slottet och Casal Solleric är platsen att se allt detta på.

Nu har du en fullbokad agenda fylld av olika och roliga aktiviteter för ett besök på Mallorca. Njut av det!

Kom ihåg att en mycket bra sak att göra under en semester på Mallorca är att planera nästa semester! Om du finner dig njuta av det spanska livet, kan ett besök på Kanarieöarna under vintern vara att rekommendera. Vädret är alltid bra där, oavsett årstid. Eller välj det vackra Costa Blanca, Alicante eller Benidorm.

Mallorca har mer än 70 stränder som turister från hela världen kan njuta av, från stora vikar fullspäckade med turistanläggningar till små steniga stränder som endast är tillgänglig till fots eller med båt. Mallorca är ett så säkert kort när det gäller tillgång av stränder.

För ön Mallorca är det naturligt att vattensporterna står högt i kurs. Men det finns också mängder att göra för den som är förtjust i cykling, tennis och inte minst golf. Det går att sitta på stranden och låta tankarna vandra iväg, men nog är det roligare med vattensporter och alla de andra sporter som Mallorca har att erbjuda.

Dykning

Dykklubbar omger ön. Så häng med till en annan värld av havsdjur. Det spelar ingen roll hur duktig eller ovan du är. Här är några telefonnummer för den aktuella verksamheten:
Aqua Marine Drive, Puerto Andratx
Club Mero, Cala Ratjada
La Morena, Cala d’Or
Planet Escuba, Pont Adriano

Vattenskoter

Vattenskoteråkning är en säkrare och öppen möjlighet att vandra över havet. Att köra en jet ski kan vara den mest befriande upplevelse att göra, för det finns ingen hastighetsgräns eller trafik på havet. Det anses också vara den mest fashionabla vattensporten på Balearerna.

Skärmflygning

För dem som vill ha kurser för nybörjare finns arrangörer.

Vindsurfning

Nästan varje kuststad erbjuder lektioner och utrustning för uthyrning. De bästa ställena för vindsurfing är stränderna på Cala Ratjada, Es Trenc, Alcudia, Cala Guya och Playa de Palma.

Vattenskidor

Utrustning för vattenskidåkning kan hyras på alla större stränder.

Flygning

Aero Club de Mallorca, Aerodromo Son Bonet. Boka lektioner, hyr ett plan eller skaffa ett internationellt flygcertifikat.

Golf

Mallorca är en oas för golfentusiaster. Den bästa banan är Son Vida Club de Golf, Urbanización Son Vida, ca 13 km öster om Palma.

Cykling

Det finns massor av cykellopp på Mallorca. Många företag erbjuder cykeluthyrning som huvudsaklig verksamhet. Det härliga vädret gör det härligt att trampa upp och ner i oförutsägbara bergssluttningar. Nybörjarcyklisterna som bara vill ha en vacker dag och lite sightseeing har en massa platta vägar att cykla på.

Ridning

Vana ryttare kan välja mellan mer än ett dussin klubbar där de kan ha mer än nog av sin favoritsport. Nybörjare kan lära sig att göra det antingen på klubbarnas marker eller på turer i den omgivande landsbygden. De två tävnlingsbanorna i Palma och Manacor där tävlingarna hålls.