10 saker att njuta av på Mallorca

Följd de över 10 miljoner turisternas exempel och flyg till Mallorca i Spanien nu! Mallorca, vars huvudstad Palma är en av de största i ögruppen Balearerna har enormt mycket att erbjuda.

1. Njut av 300 dagars bländande sol och en fantastisk solbränna. Sommar betyder mängder av turister från hela världen som vill njuta av 12 timmars fantastiskt solsken varje dag. Du kan sola på vita och gyllene stränder.

2. Njut av bra boende i hundratals hotell, radhus, lägenheter, villor eller fincas. Ha en fantastisk utsikt över havet och en närhet till naturen.

3. Mallorca är välsignad med över 70 av Medelhavets mest spännande stränder. Bli förtrollad av dess blå vatten som du har en magnifik utsikt över från hotellet fönster innan du ställer in dig för att njuta av olika vattensporter såsom simning, dykning eller jetskiåkning.

4. Mallorca älskar sportälskare. Då har du roligt under solen! Förutom vattensporter, prova skydiving eller cykla i naturen. Spela golf också och försök med ridning, bergsklättring och vindsurfing.

5. Det är ett paradis för golfentusiaster. Missa inte möjligheten att spela i världens nyaste ”Golf Mecka”. Besök Alcudia på Mallorca och har kul med förstklassig golf där allt du vill ha finns precis här och nu. Detta skulle kunna vara så metaforisk, men detta är bara sanningen.

6. Mallorca har ett rikt konst- och kulturarv. Konstälskare måste besöka Mallorca för att ta del av den antika och vackra arkitekturen i katedraler, museer, torn, parker och till och med gatorna som kontrast den futuristiska utseendet på 21:a århundradet.

7. Maten är en upplevelse. Få smak på dess himmelska mat och glöm din stränga diet. Väljer din favoriträtter i någon av öns 1 200 restauranger. Glöm inte att prova ”sobrasada” och ”botifarrones”, som är Mallorcas berömda fyllda kött.

8. Mallorca är en hotspot för shopping. Du är kanske inte Paris Hilton, men för en gångs skull i ditt liv: shoppa loss. Mallora är hem för världens bästa designers, butiker och affärer. Det är också känt för sina högteknologiska produkter och McGyver prylar och även smycken till dina nära och kära och vänner. Prova loppmarknaderna också. Du kommer att älska det!

9. Bli genuint förvånad och fascinerad av Mallorcas festligheter. Åk inte hem utan att smaka De härliga grillrätter som serveras under högtiden i San Sebastian i januari månad medan du njuter av internationell och lokal musik. Upplev allt detta när du ändå tilltar på det oförglömliga fyrverkeriet.

10. Mallorca är inte bara perfekt som en romantisk plats för ”smekmånad”, men underbart för hela familjen. Besök Alcudia, en idealisk plats för familj och små barn, och njut av en stressfri atmosfär, magnifika stränder och havsutsikt.

Är du redo nu för att besöka Mallorca? Sök efter de bästa hotellen, självhushåll villor och vandrarhem, en bil att hyra och transport till dig själv och de bästa utflykterna på ön!

Om du befinner dig på plats så njut av det spanska livet, varför inte undersöka andra delar av landet. Det har så mycket att erbjuda. Du hittar destinationer såsom León en värld helt skild från Mallorca (olika väder, kultur, historia) men med samma vänliga och avslappnade livsstil. Den Hoteles León eller vandrarhemmet Barcelonamake är bra ställen för att utforska andra delar av Spanien också – den vackra Salamanca till exempel.

Med så mycket att se på en ö, föreställ sig vad som finns att se på det spanska fastlandet! Från hisnande vyer i San Sebastian och den livliga nattlivet i Madrid till den vackra stränderna i Cádiz och imponerande arkitektur i Barcelona. Se Malaga där allt är möjligt (från Malaga kan du utforska hela Andalusien) och utan tvekan kommer du att bli förvånad av allt du ser runt omkring dig!